Orderfinansiering

Orderfinansiering, inköpsfinansiering, reversed factoring. En tjänst med flera namn. Behöver ni hjälp med att finansiera en eller flera ordrar/inköp till era leverantörer? Vi hjälper er. Vi erbjuder oss att betala er leverantör direkt, samtidigt som ni kan vänta med att betala oss. Det ger er en ökad likviditet, möjlighet till ytterligare tillväxt och en trygg betalningskedja.

Fördelar med orderfinansiering

Så här fungerar det

1. Teckna avtal med oss

Vi tecknar ett avtal med er som reglerar vår samarbete. Detta sker helt utan kostnad eller risk för er som kund.

2. Skicka fakturan till oss

Ni skickar de fakturor ni vill att vi finansierar via mail, inloggning på hemsidan eller via virtuell skrivare. Snabbt och smidigt.

3. Vi betalar er leverantör

Vi gör en kontroll av er och fakturan. Är allt i sin ordning hanterar vi faktureringen åt er och beviljar finansieringen.

4. Ni betalar oss senare

Så snart fakturan har skickats ut till er kund betalar vi ut fakturans belopp med avdrag för belåningsgraden.

Vanliga frågor

Vi har ingen för alla gällande prissättning. Istället baseras er kreditavgift hur många fakturor ni belånar, hur stort det genomsnittliga fakturabeloppet är samt hur länge finansieringen sträcker sig.  

Vi betalar ut pengarna till er samma dag som vi godkänt fakturan och eventuella underlag. Betalning som fullgörs innan 13:30 är er tillhanda samma dag. Annars erhåller ni pengarna dagen efter.

Nej. Ni väljer helt själva vilka och hur många fakturor som ni önskar belåna genom oss. Vi har inga fasta eller dolda avgifter. Ni nyttjar våra tjänster när ni vill, inte för att ni måste. Det är vad vi kallar en flexibel och modern finanspartner.

I samband med att ni tecknar avtal med oss kommer ni att besvara ett antal frågor om er och er verksamhet. Detta i syfte att bygga en kundkännedom. Ibland kan det krävas dokumentation kring inköpet/ordern, som exempelvis en BL.

Övriga tjänster