Fakturabelåning

Vår tjänst fakturabelåning innebär att ni lånar pengar av oss med era fakturor som säkerhet. Fakturabelåning är på många sätt likt ett traditionellt banklån, men med större flexibilitet. Det innebär att era kundfakturor belånas upp till en viss procent av värdet på fakturan. Utbetalning av fakturan sker samma dag som den godkänts av oss, vilket ger er en stor ekonomisk trygghet. Det finns inget minimikrav eller fasta avgifter, vilket ger att ni kan nyttja tjänsten när ni vill, inte för att ni måste.

Fördelar med fakturabelåning

Så här fungerar det

1. Teckna avtal med oss

Vi tecknar ett avtal med er som reglerar vår samarbete. Detta sker helt utan kostnad eller risk för er som kund.

2. Skicka fakturan till oss

Ni skickar de fakturor ni vill belåna hos oss via mail, inloggning på hemsidan eller via virtuell skrivare. Snabbt och smidigt.

3. Vi fakturerar er kund

Vi gör en kontroll av fakturan och er kund. Är allt i sin ordning hanterar vi faktureringen åt er och beviljar lånet.

4. Ni får betalt direkt

Så snart fakturan har skickats ut till er kund betalar vi ut fakturans belopp med avdrag för belåningsgraden.

Vanliga frågor

Vi har ingen för alla gällande prissättning. Istället baseras er kreditavgift på vilken typ av avtal som tecknas, hur många fakturor ni belånar, hur stort det genomsnittliga fakturabeloppet är samt vilka kunder ni fakturerar. Fakturorna belånas vanligtvis upp till en viss procentsats som ligger på mellan 70-95% av fakturabeloppet. Hos oss finns inga fasta årsavgifter eller andra onödiga kostnader.

Vi betalar ut pengarna till er samma dag som vi godkänt fakturamottagaren. Betalning som fullgörs innan 13:30 är er tillhanda samma dag. Annars erhåller ni pengarna dagen efter.

Nej. Ni väljer helt själva vilka och hur många fakturor som ni önskar belåna med oss. Vi har inga fasta eller dolda avgifter. Ni nyttjar våra tjänster när ni vill, inte för att ni måste. Det är vad vi kallar en flexibel och modern finanspartner.

Skulle er kund inte betala fakturan senast på förfallodagen hanterar vi påminnelseprocessen åt er. Vi skickar då ut en påminnelse. Om fakturan trots detta inte betalas skickar vi den vidare till inkasso hos vår samarbetspartner NordKapital. NordKapital hanterar då indrivningen av er fordran kostnadsfritt*. Vår kundtjänst är ständigt till såväl er som er kunds förfogande under processen, där vi alltid värnar om er affärsrelation.

* Läs mer på NordKapitals hemsida.

Den största skillnaden är att ni som kund fortfarande äger fakturorna ni belånar. Detta innebär bland annat att om en belånad kundfaktura skulle förfalla till betalningar så tillfaller eventuella påminnelse- och inkassoavgifter er. En annan skillnad är att belåningen är att likställa med ett traditionellt banklån med säkerhet. Fördelen med belåning är att det ofta är mer lönsamt än ett traditionellt lån.

Övriga tjänster